تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور از شفاف‌سازی حقوق ۲ میلیون کارمند دولت تا آخر شهریور خبر داد.

شفاف‌سازی حقوق ۲ میلیون کارمند دولت تا آخر شهریور

قدس آنلاین: جمشید انصاری در گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه همه ساله برای جبران خروجی نیروی انسانی دولت که به بازنشستگی می انجامد و یا برای بعضی از واحدهای جدید دولت که به بهره برداری می رسند نسبت به تامین نیروی انسانی بر اساس شاخص ها عمل می‌کنیم گفت: امسال حدود ۳۰ تا ۳۲ هزار نفر نیروی انسانی برای ورود به مرحله اول آزمون استخدامی خواهیم داشت، لذا مجوزها را صادر می کنیم؛ ولی دستگاه‌ها باید برای استخدام تامین اعتبار کند تا پایان هفته به دستگاه‌ها مهلت داده‌ایم که تامین اعتبار صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان سنجش آموزش کشور و یا جهاد دانشگاهی از ظرفیت لازم برای برگزاری آزمون برخوردار هستند گفت: به منظور شایسته گزینی آزمون برگزار می شود لذا دستگاه های اداری برای ارائه خدمات به مردم شکل گرفتند. 

انصاری با اشاره به اینکه باید بهترین نیروها در دستگاه‌های اداری جذب شوند خاطرنشان کرد: نیروهای جذب شده در دستگاه های دولتی در طی چهار سال گذشته توسط آزمون های استخدامی جذب شده اند، سازمان سنجش تجربه خوبی در برگزاری آزمون دارد لذا آزمون‌ها از استانداردهای لازم برخوردار است و کمتر مورد اعتراض قرار می گیرد

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه کلاس آزمون های استخدامی برگزار نمی شود افزود: اما سوالاتی چاپ و فروخته می‌شود که داوطلبان می‌توانند از آنها استفاده کنند اما هنوز به مرحله برگزاری کلاس نرسیده‌ایم ،سیاست‌های کلی اصلاح نظام اداری از سال ۸۹ توسط مقام معظم رهبری انقلاب شده است. 

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های کلی اصلاح نظام اداری حاکم بر کلیت نظام اداری در تمام دستگاه‌های اجرایی و قوا است گفت: در طول این مدت بخش قابل توجهی از سیاست‌ها تلاش شده تا به قانون تبدیل شود.

انصاری با اشاره به اینکه رعایت عدالت استخدامی در قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب مجلس رسیده است افزود: بر مبنای سیاست‌ها در سال ۹۳ نقشه راه اصلاح نظام اداری در شورای عالی به تصویب رسید، لذا مرحله اول آن از سال ۹۴ تا ۹۶ به مدت ۳ سال توسط دستگاه‌ها در قالب ۸ برنامه مشخص اجرا شد به طوری که با ارزیابی عملکرد نیازهای کشور احصا شد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه برنامه اصلاح نظام اداری در مرحله دوم با ۱۰ محور به تصویب رسید خاطرنشان کرد: سال ۹۷ اولین سال اجرای مرحله دوم بود ما همه ساله در این ایام که هفته دولت است عملکرد برنامه اصلاح نظام اداری را در قالب شاخص عمومی توسط دستگاه‌های اجرایی مورد ارزیابی قرار می‌دهیم به طوری که از دستگاه‌هایی که خوب عمل کرده اند تقدیر می‌شود

وی با اشاره به اینکه ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و ارتقای بهره‌وری در نظام اداری و اجرایی کشور دو برنامه‌ای بودند که در مرحله دوم به برنامه‌های قبلی اضافه شد گفت: تا سال ۹۹ این مرحله ادامه دارد تا بتوانیم قبل از تصویب برنامه هشتم توسعه نسبت به ارزیابی آن اقدام کنیم.

انصاری با اشاره به اینکه برخی از قوانین باید تغییر پیدا کند افزود:هیئت گزینش در حال کار کردن بر روی این موضوع است، در سیاست‌های کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بندی تحت عنوان ارتقاء فرهنگ سازمانی وجود دارد به طوری که فرهنگ سازمانی مطلوب از دو شاخص عمومی و اختصاصی برخوردار است در محور شاخص عمومی تمامی دستگاه‌های اجرایی باید مجموعه خود را مورد توجه قرار دهند، اما در شاخص‌های اختصاصی هر دستگاهی متناسب با ماموریت خود به تعریف شاخص‌های اختصاصی پرداخته است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به اینکه هر سال باید بتوانیم ۱۰ درصد رشد در نهادینه شدن شاخص‌ها در دستگاه‌های اجرایی داشته باشیم ادامه داد: برای این موضوع ستاد مرکزی در نظر گرفته شده است به‌طوری با توجه به نیازهای نظام اداری برنامه‌های اجرایی را به جلو پیش می‌بریم.

با اشاره به اینکه قوانین و مقررات بی تقصیر نیستند و حتما در نظارت‌ها و گزینش نیروها و آماده سازی مسئولیت‌ها مشکل داریم و باید سیستم خود را آسیب شناسی کند تا ببیند کجای کار نقص دارد و کجاها را باید تقویت کند و این موضوع باید مستمر در دستور کار مدیران اعم از سه قوه و دستگاه‌های اجرایی قرار بگیرد و سعی کنند منافذ بروز و ظهور فساد را محدودتر کنند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور ادامه داد: در واقع ما بیشتر از اینکه به مقابله با فساد اولویت دهیم باید به سلامت نظام اداری اهمیت بدهیم چرا که هر چه نظام به سمت سلامت برود فساد کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه دستگاه‌هایی که با مسائل مالی سر و کار دارند و دریافت یا پرداختی دارند این‌ها باید به سریعتر به سمت الکترونیکی شدن بروند افزود: ما مشکلاتی در نظام اداری و اجرایی کشور داریم و تلاش کرده ایم با سرعت بیشتری به سمت دولت الکترونیک حرکت کنیم و در این راستا نیز ۲۳ پروژه اصلی برای استقرار دولت الکترونیک تعریف کرده ایم که اگر عملیاتی شود دولت الکترونیک محقق خواهد شد و هر گونه ارتباط و تماس را در بین ارباب رجوع و دستگاه‌های اجرایی کمتر خواهد کرد چه اینکه ما دیدیم در حوزه بهداشت و درمان سیستم سلامت الکترونیکی به بهره برداری رسیده است.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تصریح کرد: تا پایان سال ۹۹ این ۲۳ طرح اصلی دولت الکترونیک را اجرایی خواهیم کرد که از جمله هر کجا دریافت و پرداختی داریم آن‌ها را به سمت دولت الکترونیک سوق می‌دهیم.

انصاری با اشاره به اینکه نظام اداری کار گروهی و تیمی است و سلسله مراتبی دارد گفت: هر کسی که در موفقیت دستگاه نقش داشته باشد مورد تشویق قرار می‌گیرد تنبیهات در قانون نیز تعبیه شده است و کسانی که به شاخص‌ها عمل نکنند آن دستگاه را با قانون تطبیق می‌دهیم، در بحث تشویق نیز در جشنواره شهید رجایی دستگاه‌های برتر را معرفی می‌کنیم.

وی با اشاره به رعایت پرداخت در نظام اداری عنوان کرد: باید در نظام پرداخت‌های خودمان عدالت نسبی داشته باشیم الان در نظام اداری ما تعداد محدودی از دستگاه‌ها یا به دلیل مقررات خاصی که دارند توانستند از مجاری قانونی به مقررات خاص دست پیدا کنند و یا به دلیل دسترسی به منابعی که دارند، متوسط پرداختیشان متفاوت از دستگاه‌های دیگر است، حدود ۲ میلیون نفر از کارکنان دولت از یک نظام پرداخت تبعیت می‌کنند و حدود ۲۰۰ هزار نفر از مجموعه کارکنان از نظامات پرداخت خاص استفاده می‌کنند.

انصاری با اشاره به اینکه حدود ۲ میلیون و ۲۷۰ هزار نفر کارمند داریم گفت: حدود ۲ میلیون نفر از آن‌ها از مقررات نظام مدیریت خدمات کشوری تبعیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم مجلس؛ دولت را مکلف کرد تا نسبت به رفع این تبعیضات و کم کردن فاصله‌ها تا پایان برنامه اقدام کنند به نحوی که در مشاغل متفاوت تفاوت در پرداخت بیشتر از ۲۰ درصد نباشند افزود: هرشغلی دریافتی خود را دارد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه این تفاوت پرداخت در مشاغل مشابه در برخی اوقات تا ۲ برابر فرق می‌کند افزود: عمده این تفاوت‌ها در سال‌های ۹۰ به بعد ایجاد شده است، سامانه حقوق و مزایا ابزاری است که تفاوت‌ها را نشان می‌دهد لذا بر اساس تکلیف برنامه ششم توسعه در مدت یک سال از آغاز این برنامه، دولت باید این سامانه را طراحی و مستقر کند که در موعد مقرر آن را انجام دادیم.

وی با اشاره به اینکه در اسفند سال ۱۳۹۶ طراحی سامانه را به پایان رساندیم و به دولت اعلام آمادگی کردیم که سامانه را مستقر کنیم، اما دولت تکلیف کرد به مدت چند ماه به صورت آزمایشی، سامانه را فعال کنیم تا اطلاعات دستگاه‌ها وارد شود، افزود: در ۶ ماه نخست سال ۹۷ برای بخش قابل توجهی از دستگاه‌ها این اطلاعات را وارد و به دولت اعلام کردیم تعدادی از دستگاه‌ها همکاری لازم را برای ورود اطلاعاتشان نمی‌کنند، البته دستگاه‌هایی مانند نیروهای مسلح از نظر قانونی معاف از وارد کردن اطلاعات هستند، زیرا به علل امنیتی نباید مشخصات کارکنان نیروهای مسلح را در سامانه وارد کرد، به هیئت وزیران اعلام کردیم اطلاعات حقوق و مزایای بیش از یک و نیم میلیون نفر از کارکنان دولت را در سامانه وارد و اعلام کردیم اگر همه همکاری کنند می‌توانیم تا شهریور امسال، اطلاعات همه را در این سامانه بارگذاری کنیم.

انصاری با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان شهریور اطلاعات حدود ۲ میلیون نفر از کارکنان دولت را در سامانه بارگذاری کنیم گفت: برای همه دستگاه‌های اجرایی گزینه‌ای به نام مشاهده حقوق مدیران در سامانه پایگاه اطلاعاتی ایجاد شده است و از روزی که دولت اجازه دهد این گزینه فعال می‌شود و دریافتی‌های مدیران قابل مشاهده خواهد بود، دستگاه‌های نظارتی هم با دسترسی به این سامانه اطلاعات مورد نیاز خود را به دست می‌آورند.

وی عنوان کرد: تجربه نشان داده است که در شرایط تحریم اگر نتوانیم با اقتدار بیشتری بازار را مدیریت کنیم به مردم آسیب می‌رسد، دولت با طرحی که مجلس ارائه کرده موافق است به طوری که با تصویب این طرح، مدیریت موثرتری بر بازار، قیمت‌ها و کالاهای اساسی خواهیم داشت.

انصاری با اشاره به اینکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه در جهت چابک سازی باید ۱۵ درصد نیروی انسانی دولت به جز آموزش و پرورش کاهش پیدا کند و ۱۵ درصد از پست‌های سطوح مدیریت را کم کنیم گفت:در شرایط جنگ اقتصادی لازم است تصمیمات فوری و متفاوتی اتخاذ شود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.